Azt kérik Karácsonytól, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek dolgozói is kapjanak jutalmat

2024. július 30. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet írtak Karácsony Gergelynek a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, illetve a Nemzeti Szakszervezet elnökei, melyben arra kérik a főpolgármestert, fontolja meg, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek vezetői mellett az ott dolgozó munkavállalókat is anyagi elismerésben részesíti – írja a 24.hu.

A laphoz eljuttatott levélben Bezeczki Ernő és Bajzik Tamás gratulált a főpolgármesternek az újraválasztásához, illetve köszöntet mondtak azért is, hogy a budapesti tulajdonban lévő cégek vezetőit is jutalmazta. Utóbbival arra utaltak, hogy a Fővárosi Önkormányzat – Karácsony Gergely jóváhagyásával – 172 millió forint prémiumot osztott szét a budapesti tulajdonban lévő cégek vezetői között.

A szakszervezeti vezetők szerint a cégek sikere nem jöhetett volna létre a mögöttük álló, keményen, kitartóan dolgozó munkavállalók, munkások nélkül. „Bízunk abban, hogy a vezetők anyagi elismerése mellett a fővárost és a választópolgárokat szolgáló Főpolgármester úr látja, az a kemény, lemondással és elhivatottsággal járó munka, amelyet az idén nyáron az extrém melegben végeztek a dolgozók, ugyancsak elismerésre méltó” – írták.

Az Építési és Közlekedési Minisztériumban Lázár János miniszter egyébként épp a napokban döntött arról, hogy nettó 200 ezer forintnyi fizetéskiegészítést kapnak a fizikai munkát végző MÁV-dolgozók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!