Nettó 200 ezer forintnyi fizetéskiegészítést kapnak a fizikai munkát végző MÁV-dolgozók

2024. július 29. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

„Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki” – írta friss Facebook-bejegyzésében Lázár János építési és közlekedési miniszter, majd a bejegyzést azzal folytatta, hogy épp ezért nagyon hálásak a dolgozóknak, különösképp a fizikai munkát végzőknek.

„Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők... a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot. Ennek a több mint 33 ezer(!) kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnénk köszönetet mondani.”

Lázár a kiegészítésről már korábban is írt, ám annak részletei nem voltak ismertek. Az építési és közlekedési miniszter a bejegyzésében azt is írta, hogy ez egy rendkívüli intézkedés, ami „persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak.” Lázár szerint a minisztériumban nagy bejelentések várhatóak még augusztusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!