Egyre több fenyegetést kapnak az orvosok az oltásellenes szülőktől az Orvosi Kamara szerint

2024. július 26. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre többen perelik be a gyerekorvosokat, hogy ne kelljen beadatniuk a gyereküknek a kötelező oltásokat – derült ki az RTL riportjából.

A Magyar Orvosi Kamara szerint már külön szervezetek is alakultak arra, hogy az oltások beadatását ellenző szülők információt vagy akár jogi segítséget kapjanak ahhoz, hogy perelhessék a gyerekorvosokat. Erről részletesebben itt írtunk.

Úgy tűnik, hogy a szamárköhögéses esetek emelkedése csak tovább emelte a feszültséget: nem csak pert indítanak az oltásellenes szülők, hanem fenyegetik és bántalmazzák is az orvosokat és egészségügyi dolgozókat. Csak az elmúlt hetekben több száz fenyegetést kaptak az orvosok.

Olyan esetről is tudnak, amikor azzal fenyegettek meg oltásellenes szülők egy orvost, hogy megölik.

A konkrét eset miatt feljelentést tettek.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat MOK-kal folytatott konzultáción hangsúlyozta, hogy erősíteni kívánja védelmi szerepét, kollégáink az őket ért fenyegetés, kényszerítés, egyéb atrocitás esetén akár a MOK-on keresztül, akár közvetlenül az NVSZ zöld számán segítséget tudnak kérni. Amennyiben szükséges, a hatóságokat is bevonják az adott eset tisztázására.

Az NVSZ figyelemfelhívó kampányt indít a jövő héten. Plakátokon fogják hirdetni, hogy aki mentőst, ápolót, orvost vagy gyógyszerészt bántalmaz, az akár öt éves börtönbüntetést is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!