Biden visszalépését még nem kommentálták magyar politikai vezetők

2024. július 22. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre sem Orbán Viktor, sem Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter nem kommentálta Joe Biden visszalépését, noha számos ország vezetője már megtette ezt valamilyen formában.

A jelenleg Brüsszelben tartózkodó Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta: „Itt lenne az ideje egy önálló európai békestratégiának, nagy illúzióink persze nem lehetnek…”

Orbán Viktor közösségi oldalán pedig egy videót tett közzé a háborúról és egy vele készült interjúról, kísérőszövegnek pedig azt írta: „Amíg az Európai Unió és a tagállamok pénze Ukrajnába megy, addig az európai gazdaság nem tud jobban teljesíteni!”

A külpolitikai kérdésekben gyakran megszólaló Orbán Balázs sem kommentálta Biden visszalépését, legutóbbi bejegyzésében a nándorfehérvári diadalról írt. És a Fidesz szóvivője, Menczer Tamás sem írt semmit az amerikai történésekről.

Vasárnap kerestük a Külügyminisztériumot és a Fideszt is Joe Biden visszalépésével és Kamala Harris lehetséges indulásával kapcsolatban, de választ egyelőre egyik megkeresésünkre sem kaptunk.

Joe Biden vasárnap bejelentette visszalépését pártjának elnökjelöltségétől, ami azt jelenti, hogy a Demokrata Pártnak új jelöltet kell találnia a november 5-i elnökválasztásra. Biden azt is jelezte, hogy alelnökét, Kamala Harrist támogatja, azonban ettől még nem automatikus, hogy ki lesz a demokraták elnökjelöltje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!