Karácsony tavaly megígérte, de idén sem szűnt meg a helikopteres taxizás a Hungaroringre

2024. július 20. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Elindultak az időmérők a Hungaroringen, vasárnap jön a futam, ezzel együtt megindult a főváros feletti légi taxizás is, amely akár a Liszt Ferenc repülőtérről közvetlenül is elszállítja a megrendelőket a mogyoródi pályára. A légvonalban 15 kilométeres út az árajánlat szerint egy irányban fejenként akár 320 ezer forint, de egyes pontokról 115 ezerért is el lehet jutni a Hungaroringre.

A megnövekedett helikopteres forgalom ennek megfelelő zajjal is jár, ahogyan már tavaly is. A főpolgármester az előző futam idején ki is kelt a szolgáltatás ellen. „Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre. Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal” – írta akkor Karácsony Gergely, felajánlva, hogy inkább buszjáratot szerveznének azoknak, akik a helikoptert választanák.

Az idei helikopteres forgalom alapján ebben nem történt érdemi előrelépés. Ezzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a főpolgármesteri hivatalnak, válaszuk esetén frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!