Karácsony megelégelte a helikoptertaxikat, inkább buszoztatná a gazdagokat a Hungaroringre

2023. július 24. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, szombaton és vasárnap szinte percenként lehetett helikoptereket látni Budapest felett. A jelenség oka a Hungaroring volt, amire helikopterrel siettek azok, akik megengedhetik maguknak. Nekünk is számos olvasó írt, és a panaszok a jelek szerint Karácsony Gergely főpolgármesterhez is eljutottak, aki a Facebook-oldalán tett ígéretet arra, hogy mindent megtesz, hogy jövőre ne kelljen az egész városnak a helikoptertaxik zaját hallgatnia.

„Amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival” – írta.

„Az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre. Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal.

Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek” – írta.

A helikopteres utasszállításról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. Tavaly óta ugyan felmentek kicsit az árak, de egy kétszemélyes retúrt így is meg lehet úszni 1000 euró alatt.

És hogy miért választják ennyien a légi utat? A pálya felé hömpölygő, felfoghatatlanul nagy tömeg ugyanis akkora dugókat szokott okozni, hogy jó páran juthatnak arra a döntésre, hogy inkább kifizetnek egy durvább összeget a helikopterre, és akkor – megúszva a dugókat és a velük járó ideg-összeroppanást – 15-20 perc alatt odaérnek a pályához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!