A budapesti reptéren is fennakadást okoz a globális informatikai hiba, az utasfelvételnél van gond

2024. július 19. – 11:00

A budapesti reptéren is fennakadást okoz a globális informatikai hiba, az utasfelvételnél van gond
Utasok várakoznak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Budapesten Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren” – közölte a Budapest Airport pénteken délelőtt. Azt írták, hogy a probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti. Több légitársaság is manuálisan végzi az utasok felvételét. „A Budapest Airport a földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít” – írták.

Az utasokat arra kérik, hogy ha van vonalkóddal vagy QR-kóddal ellátott beszállókártyájuk, feladták a poggyászukat vagy csak kézipoggyásszal utaznak, közvetlenül a 2A terminálra lépjenek be és menjenek az utasbiztonsági ellenőrzéséhez. „A további torlódások elkerülése érdekében kérjük, kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe” – írták. A járatok indulását a www.bud.hu oldalon lehet figyelni. „A Budapest Airport az utasok türelmét és a terminálon dolgozó személyzettel történő együttműködését kéri” – írták.

Wizz Air: Érdemes legalább 3 órával a tervezett indulás előtt érkezni a reptérre

„Az informatikai rendszer kiesése miatt előfordulhat, hogy a Wizz Air utasai fennakadásokat tapasztalhatnak a légitársaság nemzetközi hálózatán, a weboldal és a mobilalkalmazás elérhetősége átmenetileg szünetelhet” – közölte a légitársaság, ami azt tanácsolja az utasoknak, hogy legalább 3 órával a tervezett indulás előtt menjenek ki a repülőtérre. Azt írták, hogy jelenleg nem elérhető a

  • a Wizz Air weboldala és mobilalkalmazása
  • a foglalási rendszer
  • az online utasfelvétel és a beszállókártya kiadása
  • kapcsolattartó/ügyfélszolgálati központok, új foglalások és meglévő foglalások módosítása

Az technikai probléma ideje alatt minden utasnak ingyenes a repülőtéri utasfelvétel.

Pénteken reggel óta világszerte tömeges leállásokat okoz egy informatikai hiba, repülőtereken, bankokban, és a médiában is, a gépek nem tudnak felszállni, vasúttársaságok bénulnak meg, részletek folyamatosan frissülő cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!