Tizenhat hónap után sincs gyanúsítottja az M1-esen történt tömegkarambolnak

2024. július 16. – 07:19

Másolás

Vágólapra másolva

Már tizenhat hónap is eltelt azóta, hogy egy ember meghalt, harminckilenc pedig megsérült abban a ráfutásos tömegbalesetben, ami 2023 márciusában történt az M1-esen, amikor Pest és Fejér vármegye határán porvihar keletkezett, és számos autó egymásba rohant, még sincs gyanúsítottja a történteknek – tudta meg a Népszava az illetékes Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint jellemző a gyakorlatra, hogy akár másfél-két évvel később kerül abba a fázisába az ügy, amikor elkezdődhet a baleseti rekonstrukció, majd az ezt követő ítélethozatal.

Bár a rendőrségi ügy még nem zárult le, a biztosítók már több mint 140 millió forint előleget fizettek ki a károsultaknak, és még legalább ennyit tartalékoltak is a későbbi kifizetésekre, írja a lap.

Az érintett járművek közül tizenkilenc kiégett, köztük az egyik kamion utastere is. A balesetben egy ember, egy 44 éves férfi meghalt, a műszaki mentés közben, az autóroncsok eltávolításakor egy kiégett autóroncs alatt találták meg az áldozat holttestét. A tömegbaleset előtt órákkal volt egy másik karambol szinte ugyanott, arra járók szerint látszott, hogy baj lesz.

A baleset után szakértőket kérdeztünk arról, hogy mi okozhatta a tüzeket, miért nem könnyű ezeket kivédeni, illetve miért ég le ilyen gyorsan egy autó. Ami biztosnak látszik: egyre gyakoribbak lesznek a látási viszonyokra is kiható porviharok, és ezt csak magunknak köszönhetjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!