Lejár a határidő, délután 4-ig le kell szedni a választási plakátokat

2024. július 9. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

Délután 4 órakor lejár annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat, írja az MTI. A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték.

A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

Az idei választási kampányban megosztó volt a kormány háborús propagandája, a plakátkampánnyal több cikkben is foglalkoztunk. Írtunk többek között arról, hogy a Fidesz nem először használta a háborús szimbolikát a propagandájában, példaként a bombaként ábrázolt brüsszeli szankciókról írtunk. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a háborús plakátok egyáltalán nem ártanak a gyerekeknek, a valódi veszélyt szerinte maga a háború jelenti. Ebből a cikkből kiderül, hogy ez nem is annyira egyértelmű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!