Még mindig oxigént kell kapnia az Árpád hídi balesetben megsérült vétlen taxisnak

2024. július 9. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az intenzív osztályt már elhagyhatta, de jelenleg is kórházban ápolják azt a taxist, aki múlt hét szerdán este csapódott bele vétlenül egy Suzukiba hátulról, amikor egy ámokfutó sofőr egy lopott taxival felhajtott az Árpád hídra és frontálisan ütközött a Suzukival. A balesetben hárman meghaltak, négyen pedig megsérültek, illetve két embert súlyos, másik kettőt pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. A baleset halálos áldozatai között volt a Suzuki egyik utasa, a 34 éves B. Ervin is, akit júniusban tanúként hallgattak meg a Schadl–Völner-ügyben.

A vétlen taxis most a Blikknek nyilatkozott hogylétéről, a kórházból. A 44 éves férfi a balesetben egyebek mellett szegycsonttörést szenvedett. „Szegycsonttörés, sérv a belső szerveim melletti rekeszben, a lábamban izomhúzódások, agyrázkódás és jó néhány seb, heg, valamint karcolás a testemen mindenhol” – sorolta. A férfinak jelenleg is oxigénmaszkot kell viselnie.

„Az utasaim kiszálltak, én viszont beszorultam, ki kellett vágni a taximból. A baleset előtti öt perc teljesen kiesett, csak a becsapódás pillanata van meg, ahogy rám repül a Suzuki. A kiérkező mentős hangját nem felejtem el, hallottam, hogy azt mondta, »három halottunk van«” – idézte fel a lapnak az eseményeket Nagy Tamás. A sofőr azt mondta, egy darabig még hallotta az utasai hangját, aztán elájult, csak a kórházban tért magához.

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2023. július elsején gázolt halálra egy gyorshajtó egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Az eset után felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene büntetni, a gázoló azonban mostanra szabadon mozoghat Budapesten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!