Gulyás Gergely: A háború egész Európát érinti, ezért is fontos Orbán békemissziója

2024. július 8. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán és vasárnap is volt kormányülés, ezért tartanak ma rendhagyó módon kormányinfót. A kormány a múlt heti két ülésen is foglalkozott a háború jelenlegi állásával, lehetséges kimenetelével és azzal, hogy mit tudnak tenni a békéért. Továbbra is fontos megállapítás, hogy az elhúzódó háború nagy kockázatot jelent, az ukrán hadseregben kárpátaljai magyarok is vannak, így Magyarország ilyen szempontból is érintett, gazdasági szempontból viszont egész Európa az, ezért is fontos, hogy Orbán Viktor békemissziót indított.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Gulyás szerint az európai országokat egy háborús propaganda uralja, a kormányok így hoznak döntéseket, Magyarország viszont a békében érdekelt, amihez mindkét félre szükség van. Gulyás hozzátette, hogy a békéhez a nagyhatalmak tudnak hozzájárulni elsősorban, ezért is utazott Kínába a magyar kormányfő. Magyarország minden olyan vezetővel kapcsolatot akar fenntartani, aki tehet azért, hogy vége legyen a háborúnak. Nincs konkrét béketerv, de a békéhez biztosan tűzszünet kell.

A békemissziót Gulyás szerint sokan kísérik gyanakvással, támadják miatta Magyarországot, és azt várják, hogy ne legyen önálló magyar vélemény. Szerinte politikai, jogi, pénzügyi zsarolásnak van kitéve az ország, hogy változtasson a meggyőződésén, de nem fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!