Lagzi Lajcsi: A börtönben beszóltak, hogy lekapcsoltam-e a lámpát

2024. július 6. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Borsnak Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi a letöltött börtönhónapokról, amelyben többek között arról is beszél, hogy versenyeztek a rabok, hogy ki tud nagyobbat belé rúgni.

Galambos Lajost váratlanul, 14 hónapot követően engedték szabadon a börtönből a hét elején. A zenész azonban még hosszú hónapokig reintegrációs házi őrizetben lesz otthonában, nyomkövetővel a bokáján. Az interjúban a következőket mondta:

„Mindenki hibázik, nincs olyan ember, aki nem. Én is hibáztam… De az életemben semmit sem csinálnék másképpen.”

A zenész elmesélte, hogy a börtönben szüksége volt pszichológus segítségére is, aki olyan jót tett neki, hogy engedélyt kért, hogy visszajárhasson Baracskára, további foglalkozásokra.

A család otthon rántott hússal várta, de nem tudott enni belőle, mert gyomorműtétre van szüksége. A börtönben is inkább a levesek híg részét fogyasztotta. Megtanult lecsópürét is készíteni. Kiderült: krónikus tüdőbetegsége is van, a szakorvos azt tanácsolta neki, hogy egyáltalán ne trombitáljon. De amint hazament, az első dolga volt, hogy a hálószobában belefújt a hangszerbe.

A börtönben fél ötkor keltek, majd jött a reggeli. Volt egy kis vízforralója a cellájában, abban készített teákat, leveseket. Minden nap olvasott, tévét is tudott nézni. Közben elkezdett spanyolul tanulni és folytatta a belsőépítészeti tanulmányait is. Legmélyebben akkor volt, amikor a gyermekei meglátogatták: kérte őket, hogy többé ne jöjjenek, mert nem akarta látni szenvedni őket.

Galambos Lajos felelevenítette, hogy rabtársaitól kapott bőven beszólogatást. Pedig igyekezett egyszerűen viselkedni, mindenkinek előre köszönt. Mégsem tudott olyan szerény lenni, hogy ne tűnjön egyesek szemében nagyképűnek. Megesett, hogy az ételosztók közül valaki pikkelt rá és azzal is baja volt, hogy a sorban állás közben maga elé engedett másokat. Ügyvédi beszélőre menet pedig olyan volt, mint egy vesszőfutás. Szinte versenyeztek a rabok, hogy ki tud nagyobbat belé rúgni. Kérdezgették például, hogy lekapcsolta-e a lámpát és később ez fokozódott is.

Ha letölti a büntetését, újra zenélni akar, de csak pici, klubkoncertekben gondolkodik. Ha pedig a trombitálás nem úgy fog menni, ahogy szeretné, akkor újra kell gondolnia mindent – tette hozzá.

Lagzi Lajcsi ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek. A zenészt vesztegetés, valamint áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek. Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát.

Lajcsi életét és az ügyét ebben a cikkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!