Kiengedték a börtönből Lagzi Lajcsit

2024. július 2. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

Július elsején kiengedték a baracskai fogházból Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsit, írja a Blikk. A zenész ezzel végleg maga mögött hagyhatja a börtönt, bár a lap szerint múlt héten még több forrás is azt állította, hogy elutasították reintegrációs kérését, és nem engedik ki 14 hónap után. Lagzi Lajcsi 2023 áprilisában került be a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetbe gáz-, villany- és vízlopás miatt, összesen 3,5 évet szabtak ki rá. A Blikk szerint még sötétben, hajnali négy órakor lépett ki a börtön kapuján.

Lagzi Lajcsi a lapnak otthonában azt mondta, amikor közölték vele, hogy kiengedik, szívében-lelkében elérzékenyült, de nem mutatta ki. „Aztán, amikor magam maradtam, akkor kiszakad belőlem minden, amit elfojtottam az elmúlt hónapokban. Furcsamód, a következő pillanatban aztán megijedtem, hiszen 432 napon keresztül fix program szerint éltem az életem: fél ötkor keltem, meghatározott időben reggeliztem, ebédeltem, megadott időben jártam orvosi vizsgálatra. Most viszont az »ismeretlenbe« , a »bizonytalanba« kellett kijönnöm...”

A kérelmet a reintegrációs (azaz házi) őrizetre májusban adta be, az őrizet helyszíneként boldogasszonypusztai otthonát jelölte meg. Ügyvédje májusban arról beszélt, bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja majd a lakhelyét. „Ilyenkor vásárolni mehet vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. De nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem idekint végzik majd el rajta.” Az őrizet tíz hónapig tarthat majd, utána a nyomkövető is lekerül róla.

Lajcsi életét és az ügyét ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!