Bekapcsolva maradt a mikrofon, mindenki hallhatta, ahogy „szemét, hülye, csöves bandának” nevezi az MKKP-t a hegyvidéki képviselő

2024. június 26. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Bekapcsolva maradt Pokorni Zoltán mikrofonja a testületi ülés szünetében is, így az ülésről készített felvételen is hallható, ahogy a hegyvidéki volt MSZP-s képviselő, Vincze Géza a szünetben odamegy hozzá, és feltehetően MKKP-ra célozva azt mondta:

„Szemét, hülye, csöves banda”.

Amire Pokorni annyit reagált, „nyugi, nyugi, ne húzd fel magad”. De Vincze addigra már felhúzta magát, azzal folytatta, hogy

„Én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség”.

Amire Pokorni kedélyesen azt válaszolta, „ne bántsd az arabokat”.

A jelenet a testületi ülés közvetítésén 1:15:00-tól látható.

Vincze haragját az válthatta ki, hogy a leköszönő fideszes polgármester, Pokorni Zoltán nem sokkal korábban azért rendelt el szünetet, mert Kovács Gergely, a XII. kerület frissen megválasztott kutyapárti polgármester a következő testület által végrehajtandó „Egészséges utcák” projekt bemutatásánál nem volt a teremben. „Ezt nekik kell megvalósítani. Szünet van, ameddig a megválasztott polgármester be nem fárad” – mondta Pokorni. A polgármester végül „nem várt a végtelenségig”, folytatták az ülést. „Az előző rész tartalmából” – szúrt oda Pokorni Kovácsnak, miután újra megjelent a teremben.

Vincze Géza 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként, az MSZP színeiben jutott be a képviselő-testületbe. Idén már a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként szállt versenybe a polgármesteri székért, a szórólapjain ráadásul azt is feltüntette, hogy Magyar Pétert támogatja, de így se jutott be a képviselő-testületbe. A polgármester-választáson 809 szavazattal csak 2,69 százalékot ért el.

Pokorni egyébként Kovács Gergely szerint azért hívta össze a szerdai ülést, hogy „megszavazzák még számunkra a legfontosabb döntéseket”. A 26 napirendi pont között Kovács szerint van egy olyan módosítás, amivel Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealaphoz köthető cég beépíthet egy hatalmas területet a Svábhegyen, irodaház és 200 férőhelyes mélygarázs épülhet. Az egyelőre a fideszes Pokorni által vezetett önkormányzat szerint hisztériakeltésről van szó, mert a módosítással összességében csökken majd a szintterületi mutató, a zöldterület aránya pedig nő.

Kovács Gergely a szerdai ülésre egy előterjesztést nyújtott be, amiben azokat a területeket sorolták fel, amihez szeretnék, ha a távozó testület már nem nyúlna hozzá. Pokorni Zoltán erre reagálva azt mondta, hogy a jogszabály nem ismer átmeneti időszakot, „ennek a testületnek a mandátuma szeptember végéig tart, pont”. Kovács előterjesztését a fideszes többség 11 nemmel leszavazta.

Az ülés szünetében elhangzottakkal kapcsolatban kerestük Vincze Gézát, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Arról, hogy mennyire nem békés az átmenet a mostani és a következő városvezetés között, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!