Kovács Gergely szerint a hegyvidéki önkormányzat még gyorsan átnyom egy módosítást, amivel Tiborczék beépíthetnek egy hatalmas területet a Svábhegyen

2024. június 25. – 21:53

Másolás

Vágólapra másolva

Irodaház és 200 férőhelyes mélygarázs épülhet a Mártonhegyi út tetején a hegyvidéki önkormányzat hamarosan napirendre kerülő egyik előterjesztése alapján, amelynek megszavazásával elhárulhat az akadály a beruházás elől. A témát Kovács Gergely (MKKP), a kerület következő polgármestere dobta be hétfői Facebook-posztjában, ma este pedig az RTL Híradó adott le róla riportot.

Kovács és az RTL beszámolója szerint a terület építési szabályzatának módosítására van szükség ahhoz, hogy beépülhessen az egykori gyerekkórház és szanatórium területe, amely egy Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealap kezében van. Ezt a módosítást szerdán tárgyalja majd az egyelőre fideszes többségű képviselő-testület. Kettéosztják a telket, és azt a részét, amelyen a Dreher-villa van, nem építik be jobban, a másikon viszont megváltoztatják az úgynevezett szintterületi mutatót, ezen keresztül pedig a beépíthetőséget – magyarázta Kovács Gergely a Híradónak. Így kaphat zöld utat a nagy méretű irodaház a zöldterületen.

Az RTL megkérdezte az egyelőre Pokorni Zoltán vezette önkormányzatot a témáról, a XII. kerület sajtófőnöke válaszában közölte, hogy a módosítással összességében csökken majd a szintterületi mutató, a zöldterület aránya pedig nő. Szerinte az ellenzéki képviselők célja a hisztériakeltés. A beépíthetőségről szóló, látszólag ellentétes állítások a Kutyapárt korábbi posztja alapján úgy nyernek mindketten értelmet, hogy a Dreher-villát tartalmazó területrészen még csökkentik is a szintterületi mutatót (így ha a kettévágást nem vesszük számításba, az összességében valóban csökken), és csak a másik részen növelik.

Az önkormányzatot mi is kerestük még hétfőn levélben, nemcsak erről, hanem Kovács többi állításáról is kérdeztük őket, a következő polgármester ugyanis úgy értelmezett két előterjesztést, hogy az egyikkel „megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket”, a másikkal pedig „elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak”. Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!