Balesetet szenvedett egy gyerekgyógyász szakorvos, július közepéig szünetel az ellátás az ózdi kórház gyerekosztályán

2024. június 24. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tudnak fekvőbeteg-ellátást biztosítani az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyerekosztályán, és a gyermekgyógyászati szakrendelésekre is csak délután fél négyig lehet menni a kórházba június 17. és július 15. között, nincsen ugyanis az ellátáshoz elegendő orvos – számolt be a változásról az RTL Híradó.

„15:30 és 7:30 között minden szakorvosi tevékenységet, mely a szülészettől független a BAZ vármegyei kórház Gyermekegészségügyi Központja lát el” – írja a kórház a honlapján. A kórházi ellátásra, fekvőbeteg-ellátásra szoruló gyerekeket az Ózdtól hatvan kilométerre fekvő Miskolcra kell vinniük a szülőknek, és így kell eljárniuk azoknak is, akiknek délután négy óra után van szükségük szakorvosi ellátásra.

A Híradó megkeresésére az intézmény vezetése közölte: a kórház egyik gyermekgyógyász szakorvosa balesetet szenvedett, gyógyulása pedig hosszabb időt vesz igénybe, ezért volt szükség az átszervezésre.

Legutóbb Szegeden voltak fennakadások a gyerekek ellátásában, ott alkalmatlanság miatt leállították a műtőt, ezért hetekig nem volt gyermeksebészeti ellátás. A felnőttek ellátásában is jelentős nehézségek vannak: nemrég az urológiai ellátási gondokról írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!