„Miért maradt otthon 4000 fideszes?” – kérdezi egy hódmezővásárhelyi lap olvasóitól

2024. június 20. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Novák Katalin botránya? Magyar Péter felbukkanása? A NER-elit milliárdjai és urizálása, vagy valami más?” – teszi fel a kérdések sorát a hódmezővásárhelyi Promenad24. Most arra keresik a választ, hogy miért maradt otthon négyezer vásárhelyi fideszes.

Ugyanez a lap néhány napja Lázár János utódját castingolta, miután Lázár bejelentette, hogy nem indul egyéni országgyűlési képviselőjelöltként 2026-ban. Olvasóikkal nemrég azt szavaztatták meg, hogy ki legyen Lázár utódja a választókerületben. Most arra keresik az okot, hogy mégis mi bizonytalaníthatta el a helyi fideszes szimpatizánsok ezreit, mi az oka annak, hogy Márki-Zay Pétert látványos fölénnyel választották újra polgármesternek a vásárhelyiek.

A Promenad24 neve onnan lehet ismerős, hogy márciusban ebben a lapban birtokolt tulajdonrészétől vált meg Rákay Philip, miután munkatársaik kritizálták a Márki-Zay Péterrel közösen szereplő, a polgármestertől el nem határolódó Navracsics Tibort.

A vásárhelyi lap öt opciót sorolt fel, ezeket röviden kifejtette, majd a cikk végén az olvasó szavazhat is, hogy szerinte mi volt az oka az otthonmaradásnak. Öt opció közül lehet választani:

  • kevesebb pénz és magas infláció,
  • Mészáros Lőrinc és az 1000 milliárdja,
  • Novák Katalin és Balog Zoltán,
  • magánrepülők és magánjachtok, vagy
  • Magyar Péter és Varga Judit.

Csütörtök késő délelőtt még csak valamivel több mint 60 ember szavazott, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem a NER gazdagodása, de nem is az utóbbi idők botrányai „tartották otthon” a négyezer fideszes szavazót, hanem a „kevesebb pénz és a magas infláció”.

Ahogy a Szegeder is írta, a vásárhelyi választási eredményeket megnézve érthető is, miért írta korábban a Promenad24, hogy a kormánypártok helyi szervezetének össze kell szednie magát. A polgármesterként újrázó Márki-Zay Péter ugyanis 55 százalékot ért el a Mindenki Magyarországa színeiben, míg fideszes kihívója, Grezsa István csak 38 százalékot kapott. Ami még inkább jelzi a kormánypártok vásárhelyi helyzetét, hogy Márki-Zay pártja az összes választókerületben győzedelmeskedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!