Gyurcsány Ferenc: Folytatjuk

2024. június 19. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Megbeszélések, tanácskozások érik egymást. Az elég világos, hogy erős kohézió tart össze bennünket. Ez nem változott. Folytatjuk.”

Ezt ígérte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebookon, mellé pedig néhány fotót töltött fel egy DK-s elvonulásról, tanácskozásról.

Kedden még arról posztolt, hogy „vereséget szenvedtek a múlt hét végén” az önkormányzati és EP-választáson. Akkor arról is beszélt, hogy a vereség után olyan kérdések merülnek fel, hogy miért történt, ami történt, miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök, le fog-e valaki mondani.

A június 9-i választási eredmények után összeomlott a hagyományos ellenzék. A DK–MSZP–Párbeszéd listája csak 8 százalékot szerzett, amivel két képviselőjük jutott csak ki az EP-be. Gyurcsány Ferenc az újabb történelmi vereség után sem mondott le a párt éléről. A DK azért azt bejelentette, hogy az árnyékkormánya befejezi a munkát. Dobrev Klára ex-árnyékminiszterelnök szerint új, a korábbiaktól eltérő módszereket kell keresniük az Orbán-rendszerrel szemben álló szavazók megszólítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!