Véget ért egy korszak, befejezi munkáját a DK árnyékkormánya

2024. június 10. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Feloszlik a DK árnyékkormánya, Dobrev Klára a Facebookon jelentette be, hogy az árnyékkormány munkája ebben a formában véget ért.

A DK EP-képviselője szerint baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására. „Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszútávon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az Árnyékkormány munkája 2022. szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson. Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér” – írta Dobrev Klára Facebook-oldalán.

Ez nem azt jelenti, hogy a párt abbahagyná a munkát. Dobrev Klára bejegyzésében úgy folytatta:

maradunk, akik voltunk öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok. De ehhez új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresniük. Ennek részleteit nem árulta el a DK EP-képviselője.

A DK két képviselőt tud küldeni az EP-be, ez nem számít jó eredménynek ahhoz képest, hogy 2019-ben még négy mandátumot nyertek.

Molnár Csaba, a DK alelnöke 2022 szeptemberében jelentette be, hogy pártja nem vár tovább, Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt alakítanak, hogy megmutassák, van alternatívája Orbánnak. Egy évvel megalakulásuk után azt írtuk az árnyékkormány működéséről, hogy Orbán megbuktatásának receptjét még nem találták meg, de a Telexnek nyilatkozó elemző szerint már az eredmény volt, hogy ennyi idő után még léteztek egyáltalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!