A választást elbukó V. Naszályi Márta még nem tudja, beül-e képviselőnek az I. kerületbe

2024. június 18. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester a június 9-i választáson kikapott fideszes ellenfelétől, így a kerület vezetését ősszel átadja Böröcz Lászlónak. A kerületi képviselő-testületbe azonban bejutott, ezért megkérdeztük, mik a tervei, beül-e a testületbe, ha igen, kikkel, milyen ügyek mentén dolgozna, illetve ha nem, van-e már terve arra vonatkozóan, hogy hol dolgozna tovább.

„Köszönöm a megkeresést. Hosszú és kimerítő kampányon vagyunk túl, most inkább a pihenésre koncentrálok, még nem döntöttem a kérdésben. Ami biztos, hogy ahogy eddig is, úgy a jövőben is az I. kerületi emberek érdekeinek képviselete lesz a legfontosabb” – írta válaszában V. Naszályi.

Az ellenzéki támogatású polgármester egyetlen ciklus után búcsúzik a kerület vezetésétől. Ahogy a választások utáni elemzésünkben írtuk, 2019-ben kisebb csodának számított, hogy V. Naszályi el tudta hódítani Budavárat az 1998 óta regnáló fideszes polgármestertől. Öt éve valamivel több mint száz szavazattal nyert. A Karmelita és a budai Vár kerületének visszaszerzésére a Fidesz nagy energiákat fordított, ott támadták az ellenzéki polgármestert, ahol tudták. A taktikájuk be is jött: Böröcz László néhány százalékkal, de megnyerte a kerületet, és a képviselő-testületben is kényelmes többséget szerzett. A kerületben indult a Kutyapárt is, ők a szavazatok 13,4 százalékát vitték el. V. Naszályi öt év polgármesterség után kompenzációs listáról szerzett képviselői helyet.

A Fidesz győzelme után a kormányközeli média el is kezdett arról cikkezni, hogy most végre újra rend lesz a kerületben. Kedden a Metropol írt arról, hogy Budavár maga a pokol, amit egy 18 pluszos cikkben érzékletesen, fotókkal is „alátámaszt”, de a frissen megválasztott fideszes polgármester azt ígéri, rendet tesz, és hajléktalantisztogatásba kezd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!