Vitézy is a Kúriához fordul

2024. június 17. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid is csatlakozik Karácsony Gergelyhez a főpolgármester-választás eredményének megtámadásában, a IV. és a VII. kerületben nyújt be jogorvoslati kérelmet. Hétfői Facebook-posztjában Vitézy arról ír, a DK által vezetett IV. és a VII. kerületben „módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel”. A jogorvoslati kérelme a péntek esti Facebook-posztjában leírtakra alapul, ahol részletesen összefoglalta, hogyan tévesztették meg szerinte a választókat, de pénteken még sem a Facebook-posztban, sem a Partizán élő műsorában nem állította biztosra, hogy a Kúriához fordul.

Arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn megtámadta a választás eredményét a Kúrián, és megismételt főpolgármester-választás kiírását kérte egész Budapesten, Vitézy a friss posztjában azt írta, amennyiben a Kúria ennek az indítványnak nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást „bármikor maga is el tudja érni”. „Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

Vitézy a bejegyzésben hozzátette, bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot lehet tenni a június 9-i választás eredményére. „Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!