Visszavonul a közélettől a Karsai Dánielnek Xanaxot ajánló megafonos

2024. június 16. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Az intenzív TikTok-élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!”

– írta szombat esti posztjában Szakács István. A Megafon győri influenszere korábban egy TikTok-élőben mondta el a véleményét arról, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította Karsai Dániel kérelmét, amelyben kegyelmet kért az életvégi döntésben segítőknek.

A megafonos szó szerint úgy fogalmazott:

„A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra”.

Szakács ezután a Facebook-oldalán azt írta, végtelenül sajnálja és szégyelli magát, és bocsánatot kér Karsai Dánieltől. Hozzátette, hogy a családjukban is volt egy hasonló betegséggel küzdő rokon, akit ő is ápolt, ezért átérzi a betegség szörnyűségét, majd kitartást kívánt Karsainak és családjának.

A kormánypárti influenszer ezután jelentkezett újabb poszttal, amiben megismételte a bocsánatkérést Karsai és minden más ember felé, akiket megbántott, és elismerte, hogy:

„hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem.”

Szakács szerint az sem mentség, hogy egy TikTok-élőben és „sok baloldali provokáció után” történt mindez, ezután kijelentette, hogy egy ideig visszavonul a közélettől, és zárójelben utalt arra is, hogy talán végérvényesen.

Szakács egyike volt azoknak az influenszereknek, akik részt vettek a Megafon képzésein, és a civil életéből kilépve készített videókat a kormány üzeneteinek közvetítésére. Szakács István kormánypárti beágyazottságát mutatja, hogy a Novák Katalin egykori köztársasági elnök tanácsadójaként működő Skrabski Fruzsina őt tette meg a Facebook-menedzserének, és úgy jellemezte a férfit, mint

„kékgalléros influenszer őstehetséget”.

Sőt fél évvel ezelőtt, egy közös beszélgetésük felvezetőjében egyenesen az egyik példaképének nevezte Szakácsot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!