Magyar Péter hétfőn fontos kérdésben indít szavazást a Tisza Párt oldalán

2024. június 16. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn szavazást tart Magyar Péter a Tisza Párt honlapján – jelentette be a Facebookon. Hogy pontosan miről is, azt nem hozta nyilvánosságra, de a kommentelők nagyon nagy része úgy sejti, hogy a kérdés az lesz, hogy az Európai Parlamentbe menjen-e képviselőnek, vagy a Fővárosi Közgyűlésbe.

A június 9-ei választáson Magyar vezette pártja EP- és fővárosi listáját is, így első helyen jutott be mindkét testületbe. Azonban választania kell, és a Telexnek a választás előtt azt mondta, hogy az Európai Parlamentbe nem fog beülni, de a közgyűlésről akkor még nem döntöttek.

Pénteken Budapestre látogatott Manfred Weber, a jobbközép Európai Néppárt elnöke és EP-frakcióvezetője. Találkozott Semjén Zsolttal és Magyar Péterrel is, ugyanis Magyar szeretné, ha csatlakozhatnának a jelenleg legerősebb pártcsaládhoz.

A Tisza Párt sikeres volt a júniusi választásokon: az EP listájuk 30 százalékot kapott, így ők kapták meg a második letöbb mandátumot (hetet), a fővárosi listájuk pedig csak alig több, mint 1 százalékponttal maradt le a Fideszé mögött, így 10 képviselőt delegálhatnak a testületbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!