Óvodásoknak és iskolai óra részeként érkező diákoknak továbbra is ingyenesen lesz látogatható a Parlament

2024. június 15. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogyan korábban írtuk, a kormány pénteken módosította a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló határozatát, amelynek értelmében már nem járhatnak évente egyszer a Lázár Ervin-program részeként ingyen edukációs vagy kulturális programokra is iskolások.

Ebben szerepelt az országházi látogatás is, 2019 óta minden 1–8. osztályos tanuló évi egyszer ellátogathatott oda az iskolájával, de a program része volt többek között komolyzenei hangversenyekre, muzeális intézményekbe vagy őshonos állatok bemutatóhelyeire való látogatás is. A Magyar Közlöny alapján ezek közül a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, valamint a komolyzenei hangversenyek maradtak meg.

Az országgyűlés hivatalától azonban most azt a tájékoztatást kaptuk, hogy részben marad a Parlament ingyenes látogatása, de ez csak az óvodásokra, illetve azokra az általános iskolásokra vonatkozik, akik társadalmi, állampolgári vagy gazdasági ismeretek elsajátítását célzó tantárgyak keretében érkeznek az intézménybe.

„Az óvodás, általános és középiskolás csoportok számára az Országház látogatás eddig is ingyenes volt és a jövőben is az marad, változtatást nem tervezünk!”

– írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!