Semjén Zsolt szerint Cser-Palkovicsnak igaza van, erősödhetne a KDNP Székesfehérváron

2024. június 14. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Cser-Palkovics András nagyon korrekt levelet írt, azóta pedig telefonon is beszéltek – mondta újságírói kérdésre válaszolva Semjén Zsolt, a KDNP elnöke pénteki sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint. Semjén Cser-Palkovicsról azt mondta: kiváló városvezetőnek tartja.

A kérdés azért merült fel, mert Cser-Palkovics, Székesfehérvár fideszes polgármestere szerdán egy beszélgetésen gyakorlatilag azt mondta: Székesfehérváron nem létezik KDNP. Nem sokkal később levélben kért elnézést a KDNP-től, a Semjén Zsoltnak címzett levélben viszont írta, „azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak.”

Semjén pénteken azt mondta, „helyi dolog volt, ami a történt”, az ominózus műsorban a székesfehérvári polgármester pedig nem is fejezte be a mondatot, amit a média felkapott.

Abban igaza van Cser-Palkovics Andrásnak, hogy Székesfehérváron lehetne erősebb a KDNP, ezen dolgozni fognak a jövőben – mondta.

Hozzátette, a jövőre nézve harmonikus együttműködésre számít Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András egyébként nem véletlenül engedhet meg magának ilyen megjegyzéseket, polgármesteri széke ugyanis olyan bombabiztosnak tűnik. Az idei önkormányzati választáson például a szavazatok 74 százalékával választották polgármesternek, miközben a Fidesz EP-listája Székesfehérváron csak 40 százalékot kapott. Ez azt jelenti, hogy a helyi ellenzéki szavazók bőven több mint fele is Cser-Palkovicsra szavazott a polgármester-választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!