Székesfehérvár fideszes polgármestere bocsánatot kért a KDNP-től a beszólásért, aztán jött a csavar

2024. június 13. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

Megköveti Semjén Zsoltot „és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni” Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Szerinte túl sommásan válaszolt egy kérdésre, amelyet a sajtó kontextust nélkülözve adott tovább.

Az ügy előzménye, hogy szerdán egy beszélgetésen Cser-Palkovics gyakorlatilag azt mondta: Székesfehérváron nem létezik KDNP. Cser-Palkovics a Political Capital eseményén vett részt, amelyen a műsorvezető feltette a kérdést: hogy lehet, hogy ő az egyetlen kormánypárti városvezető, akinek a neve mellett nem szerepel a KDNP, csak a Fidesz logója.

A hiányzó logóra vonatkozó kérdésre a polgármester azt válaszolta:

„Valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen.”

A megszólalását sok lap, köztük a Telex is megírta. Cser-Palkovics valószínűleg megbánta, hogy az ellenzéki városvezetők között megengedett magának egy ilyen viccet, mert csütörtök délután már meg is jelent Semjén Zsolt KDNP-vezérnek küldött levele a KDNP honlapján.

Ebben a fentieken kívül azt írja: „sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban. Ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak.”

Ezen kívül hozzátette: „Biztosítani szeretném egyben Önt arról, hogy ha a KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!”

Cser-Palkovics András egyébként nem véletlenül engedhet meg magának ilyen megjegyzéseket, polgármesteri széke ugyanis olyan bombabiztosnak tűnik, hogy valószínűleg egy, a fideszes kampányban vizionált atomháború esetén is polgármester maradna.

Az idei önkormányzati választáson például a szavazatok 74 százalékával választották polgármesternek, miközben a Fidesz EP-listája Székesfehérváron csak 40 százalékot kapott. Ez azt jelenti, hogy a helyi ellenzéki szavazók bőven több mint fele is Cser-Palkovicsra szavazott a polgármester-választáson.

Az eredeti beszólást itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!