Fideszes így nem szólt még be a KDNP-re, mint a háromnegyeddel újrázó Cser-Palkovics András

2024. június 12. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar politika egyik évtizedes rejtélye, hogy a KDNP minek van. A Kereszténydemokrata Néppárt bő húsz éve a Fidesz szatellitpártja; mérhető támogatottsággal, az Európai Néppártban ragadt Hölvényi Györgyöt leszámítva semmilyen önálló politikai pozícióval, karakterrel, véleménnyel nem rendelkezik. És még sincs olyan meghatározó fideszes politikus, aki ne a Fidesz és a KDNP közös jelöltje lenne.

Azaz mégis van, mert László Róbert, a Political Capital választási szakértője már régebben kiszúrta, hogy Cser-Palkovics András az egyetlen meghatározó városvezető, akinek a támogatói között nem szerepel a KDNP. Lászlónak a Lakmusz és a Political Capital közös választásértékelő konferenciáján lehetősége nyílt arra, hogy a csaknem háromnegyedes többséggel újraválasztott Cser-Palkovicsnál rákérdezzen a furcsaságra.

A több kérdésben is rendszeresen független véleményt megfogalmazó városvezető válaszán a közönség, de beszélgetőtársai, Baranyi Krisztina, Pikó András és Soproni Tamás is rettentő jót mulattak. Miután ugyanis Cser-Palkovics leszögezte, hogy ő hívő ember, méghozzá római katolikus, kijelentette:

„Valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen.”

A jelenetet itt lehet és (érdemes is) megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!