Vitézy: Karácsonynak csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes

2024. június 13. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Percekkel azután, hogy Karácsony Gergely bejelentette, az érvénytelen szavazatok újraszámolásának körülményei körüli bizonytalanságok miatt kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottságnál a főpolgármesteri szavazás megismétlését, Vitézy Dávid Facebook-posztban reagált a főpolgármester szavaira:

Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.

Szerinte a választás vasárnap megtörtént, „végre abban kellene tisztán látni”, hogy abban ki volt a győztes. Ha pedig rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság történt, az a főpolgármester felelőssége, ezért Karácsony Gergelytől „jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül”.

Vitézy kifejtette, hogy ő „csökkenteni, nem pedig növelni” szeretné a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került. Az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat.

Ezekért Vitézy nem „az áldozatos munkát végző” szavazóköri delegáltakat hibáztatta, hanem az ellentmondó segédleteket és „a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott” állásfoglalásait.

Vitézy azzal vádolta Karácsony Gergelyt, hogy vele szemben ő nem tényekkel alátámasztva érvel, hanem

politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!