Karácsony Gergely felhívta Vitézyt, aki bízik benne, hogy helyre tudják állítani az emberi hangnemet

2024. június 13. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

„A kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal
fog agyonverni a kampányban, Karácsony Gergely elnézést kért, amit
természetesen elfogadtam” – írja Vitézy Dávid csütörtök esti közleményében, amelyben arról számolt be, hogy Karácsony Gergely a választás óta először felhívta telefonon.

Karácsony a Partizán 19 órakor kezdődött élő adásában ígérte meg, hogy beszélni fog telefonon Vitézyvel, aki a választás óta többször nyilvánosan szóvá tette, hogy a főpolgármester nem fogadja a hívását. Vitézy Dávid azt is írta,

„nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani”.

Vitézy arról is írt, a jogerős eredmény szempontjából a pénteki újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő. Utóbbi alatt azt érti, hogy Karácsony azt mondta a délutáni sajtótájékoztatóján, hogy akármi lesz a holnapi újraszámlálás konklúziója, ő megfellebbezi azt az NVB-nél, majd ha kell, a Kúrián is. A főpolgármester ugyanis új választás kiírását szeretné elérni, mert úgy véli, súlyos jogsértések merültek fel az eredménytelen szavazatok logisztikájával kapcsolatban, és ez aláássa a mostani folyamat alapján győztes főpolgármester demokratikus legitimációját.

Vitézy Dávid azzal zárta közleményét, hogy akármelyikük lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt elfogadja és tiszteletben fogja tartani. „Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!