Az LMP-s Keresztes László Lórántnak is ködös, hogyan lett Vitézy Dávid a pártjuk jelöltje

2024. június 12. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

Nem világos, hogyan lett Vitézy Dávid az LMP főpolgármester-jelöltje – erről beszélt Keresztes László Lóránt, a párt országgyűlési képviselője az RTL-nek.

Az RTL riportere arra volt kíváncsi, hogy Keresztes László Lóránt mennyire osztja a párt néhány tagjának véleményét, miszerint Vitézy Dávid nagyon jó szakember, de a Fidesz támogatásával kínossá vált a szerepvállalása. Keresztes László Lóránt azt mondta, ő is ezen a véleményen van, Vitézyt jó szakembernek tartja, de azt mondta: „Számomra is ködös, hogy milyen módon alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid az LMP jelöltje lett.” Keresztes azt sem érti teljesen, hogyan történhetett meg, hogy a Fidesz is Vitézy támogatására szólított fel. Ő maga is válaszokat vár ezekre a kérdésekre.

Írásban és telefonon is kerestük Ungár Pétert, az LMP társelnökét, hogy kommentálja Keresztes szavait.

„Vitézy Dávid jelölésével kapcsolatban minden a párt belső döntéshozatali szabályainak megfelelően zajlott, a végső döntést pedig a Budapest Kongresszus hozta meg, szinte egyhangú döntéssel” – közölte az LMP sajtóosztálya szerdán délben.

Vitézy Dávid az LMP jelöltjeként indult a vasárnapi főpolgármester-választáson, ahol úgy néz ki, alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, de Vitézy még a kis szavazatkülönbség miatt újraszámolást akar. Vitézyt azután kezdte el nyíltan támogatni a Fidesz, hogy jelöltjük, Szentkirályi Alexandra visszalépett a versenyben.

A Telexnek adott interjúban Karácsony Gergely azt mondta, a Fidesz „egyfajta trójai falóként” tolja be az LMP-t a fővárosi Közgyűlésbe. „Hogy ők majd hogyan fognak szavazni, hogy Ungár Péter ingatlanfejlesztői érdekeit fogják képviselni, hogy a Vitézy Dávid által korábban képviselt Orbán-kormány érdekeit fogják képviselni, vagy a budapestiekét, nem tudni” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!