Vitézy: Csütörtökig lehet kérni a szavazatok újraszámolását, ezt meg fogjuk tenni

2024. június 11. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergely Telexnek adott keddi élő interjújára a Facebookon. Az LMP főpolgármester-jelöltje, aki mögé a választás előtt három nappal beállt a Fidesz, és végül a jelen állás szerint 324 szavazattal alulmaradt, azt írja, hogy

„csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel.

Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.” Vitézy azt is írja, hogy bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogja fogadni, és ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fog neki.

A Telex reagáltatta Karácsony Gergelyt arra a napok óta keringő hangfelvételre, amelyen többek között arról beszél, hogy ha Vitézy Dávid elindul a főpolgármester-választáson, „lapáttal fogjuk agyonverni”. Karácsony a Telexnek azt mondta, hogy a hangfelvételen elhangzottaknak nincs jelentősége, „aminek jelentősége van, hogy Magyarország legnagyobb közvetlenül választott politikai vezetőjét folyamatosan szisztematikusan lehallgatják.”

Vitézy ezzel kapcsolatban azt írja, Karácsony „erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!