Pokorni Zoltán gratulál Kovács Gergely győzelméhez

2024. június 10. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Köszönet illet mindenkit, aki részt vett a június 9-ei választáson, függetlenül attól, hogy kire adta le a szavazatát. Külön köszönet annak a sok ezer hegyvidéki polgárnak, aki Fonti Krisztinára és a FIDESZ-KDNP jelöltjeire szavazott. Gratulálunk Kovács Gergely pártelnöknek, majdani polgármesteri munkájához sok sikert kívánunk.”

Ennyit reagált Pokorni Zoltán, Hegyvidék még jelenlegi fideszes polgármestere a Telex megkeresésére, miután a kerületében a fideszes alpolgármestere helyett a Kutyapárt társelnöke, Kovács Gergely nyerte a választást.

Ezeket kérdeztük Pokornitól:

1) Mit szól a hegyvidéki választási eredményekhez, ahhoz, hogy Kovács Gergely 5000 szavazattal győzte le a fideszes jelölt Fonti Krisztinát?
2) Ön szerint az eredményt mennyiben befolyásolta az, hogy nem ön indult újra polgármesterjelöltnek? Más lenne-e most az eredmény?
3) A kampányban még Orbán Viktor is elment Hegyvidékre kampányolni. Mit gondol, ez a miniszterelnöki besegítés miért nem hozta meg a várt eredményt?
4) Orbán Viktor a napokban többször nyilatkozott úgy, hogy „mindig elmaradt a Fidesz budapesti megerősítése”, szerinte „a leggyengébben szervezett Fidesz-közösség a fővárosban van országosan”. Ezt ön hogy látja? Ha ön szerint is így van, ez mennyiben játszhatott szerepet a hegyvidéki eredményekben?

Ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ.

A Hegyvidék a kilencvenes évek közepe erős jobboldali bástya, 1998 óta stabilan a Fidesz szerzi meg a kerület vezetését polgármesteri és képviselő-testületi szinten is. Pokorni 2006 óta vezeti a kerületet, de most úgy döndött, a következő ciklusra nem indul újra. Ebben a helyzetben komoly tér nyílt az ellenzék előtt, hogy megszerezze a Fidesztől a polgármesteri széket, ez most Kovács Gergelynek sikerült is. Az külön érdekessé teszi a dolgot, hogy a Hegyvidék a lakhelye sok fideszes politikusnak, magának Orbán Viktornak is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!