Győrben az ellenzéki Pintér Bence nyerte a választást

2024. június 10. – 00:48

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenzéki polgármestere lesz Győrnek, ez alighanem a legnagyobb kormánypárti öngól volt a 2024-es önkormányzati választáson, pedig még Orbán Viktor is bevetette magát a kampányba. A szavazatok száz százalékának feldolgozásánál ugyanis Pintér Bence, a TSZV, LMP, Momentum jelöltjeként 18 295 szavazattal (31,15 százalék) megverte Dézsi Csaba András jelenlegi polgármestert, aki 17 856 szavazatot kapott (30,40 százalék).

Alighanem ezúttal is a harmadik jelölt, Borkai Zsolt volt polgármester adott egy pofont a Fidesznek, hiszen ő is kapott 27 százalékot, ami vélhetően inkább jobboldali szavazóktól érkezhetett, akik jó emléket őriztek a Borkai vezette Győrről.

Győrben összesen heten is elindultak a polgármesteri székért. Mint emlékezetes, a 2019-es önkormányzati választást annak ellenére Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, sportvezető és politikus nyerte, hogy addigra már ismert volt az adriai szexbotránya. Ő aztán lemondott, majd egy új választáson Dézsi Csaba András nyert, és az elmúlt négy évben ő vezette a várost.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!