Fekete-Győr András a Momentumról: Készen állok rá, hogy megfordítsam a lefelé tartó tendenciát

2024. június 10. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délelőtt a Momentum belső fórumán Donáth Anna bejelentette, hogy lemond a párt éléről, Fekete-Győr András, a párt korábbi elnöke pedig azt közölte a Facebookon, hogy elindul a következő tisztújításon az elnöki tisztségért.

Fekete-Győr azt írta, azért teszi ezt, mert a vasárnapi választási eredmények tükrében a Momentumban változás kell, ha a párt sikeres szeretne lenni, szerinte ugyanis a választási eredmény ugyanis összességében drámai mélypontja a Momentum történetének.

„A Momentum jelenlegi elnökségének tagjai minden bizonnyal levonják majd a következtetést a mostani eredményekből. Innentől mindenkinek a jövővel kell foglalkoznia. Készen állok rá, hogy megfordítsam a lefelé tartó tendenciát. Tudom, hogy van igény egy modern, progresszív, cselekvő erőre a magyar politikában.”

A politikus szerint világos, közérthető ajánlattal, és következetes politizálással fogják visszaszerezni a választók bizalmát. „A Momentum az EP-választáson 3,7 százalékot kapott. Ez pontosan 3,7 százalékkal több, mint amennyi választónk volt, amikor megalapítottuk a pártot. Nem félek a kihívástól. Tegnap rendszerváltó igényű politikai forradalom zajlott le Magyarországon. Gratuláció illeti a Tisza Pártot és vezetőjét e forradalom elindításáért” – fogalmazott Fekete-Győr.

Szerinte a Momentum nem lehet része a választók által leváltásra ítélt hatalmi elitnek, a Momentum a „politikai generációváltás pártja, ezt a generációváltást pedig véghez fogja vinni.” Fekete-Győr a június 9-re forradalmi napként tekint, „de a szabadságharc csak most veszi kezdetét. Az elkövetkező két évben sorsdöntő küzdelmek sora vár a változást akaró magyarok és Magyarország iránt valóban elkötelezett közösségekre” – írta.

A Momentum korábbi elnöke a 2022-es országgyűlési választásban veszítette el korábbi pozícióját, amikor a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. Itt megvonták tőle a bizalmat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!