Rónai Egon addig kérdezgette Magyar Pétert, hogy miért panaszkodik az ATV-re, hogy a politikus másfél perc után kisétált az Egyenes Beszédből

2024. június 10. – 20:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex választási műsora után az ATV-be is ellátogatott hétfőn este Magyar Péter, Rónai Egonnal ült le beszélgetni az Egyenes Beszédben. Pontosabban ült volna, a műsorvezető ugyanis azzal nyitott, hogy egy mappában átnyújtotta a politikusnak, hogy az állításaival ellentétben hányszor hívták meg őt az elmúlt hónapokban a csatornára, és hányszor szerepelt is ott, és addig lovagolt a témán, hogy Magyar fogta magát, és kisétált a stúdióból.

Rónai Egon rögtön azzal nyitott, hogy Magyar kritikái után kigyűjtötték, hogy a kampány alatt hányszor szerepelt az ATV-ben, hányszor szerepelt a híradóban – ötvenegyszer – és hányszor hívták, többek közt vitázni is, ahova nem ment el. Ezt a szándékát pont az Egyenes Beszédben is leszögezte akkor. Magyar erre visszakérdezett, hogy mi a kérdés, mire Rónai azt mondta, nincs kérdés, csak szeretné megmutatni, hátha nem értesült róla, hogy ennyiszer hívták.

Magyar azt mondta, majd elolvassa a mappa tartalmát, ha végeztek, aztán arról kezdett el beszélni, hogy március 28-a és május 3-a között egyszer sem hívták őt, csak utána. Erre Rónai azt mondta, hogy ez tényszerűen nem igaz, mire Magyar ismét megkérdezte, hogy van-e esetleg kérdés a tegnapi választással kapcsolatban. Ezután felhozta Németh Sándort, a csatorna tulajdonosát, aki szerinte befolyásolja a műsorkészítést, mire Rónai tagadott, és azt mondta, vannak kollégák, akik még soha nem is találkoztak Németh Sándorral. Ezután a következő párbeszéd zajlott le:

  • Magyar: Szerkesztő úr, van-e kérdés, amiért behívtak, vagy nincs?
  • Rónai: Én egy dolgot kérnék, hogy ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba, hogy üzenget nekünk. Ezt meg tudjuk beszélni?
  • Magyar: Van-e kérdés?
  • Rónai: Van, ez például egy kérdés.
  • Magyar: Viszontlátásra, legjobbakat! Németh Sándort üdvözlöm, minden jót!

Magyar az elköszönése közben valóban felállt, és kisétált a stúdióból, ezután Rónai megígérte, hogy átadják az üdvözletét Németh Sándornak, megköszönte, hogy ott volt, és annyit mondott, hogy „ez volt ma a Tisza Párt alelnökével a beszélgetés, látták az imént”.

Magyar természetesen már reagált az egészre a Facebook-oldalán, ahol azt írta, „szégyellje magát mind a Fidesz házi televíziója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több mint 1 340 000 szavazó tegnapi döntésével”. Cikkünk megjelenése után egy újabb posztot szentelt a témának, ebben előre előkészített provokációnak nevezte a történteket, és tíz pontban sorolta fel, hogy szerinte hány szálon kapcsolódik a tévé a NER-hez.

Az ATV is közleményt adott ki a beszélgetés miatt, ők a következőt írták: „Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!