Márki-Zay: Mögcsináltuk

2024. június 9. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Mögcsináltuk!”

– ezzel kezdte beszédét Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Néppárt eredményváróján, ugyanis ő maradt Hódmezővásárhely polgármestere. A 2018-as időközi, a 2019-es önkormányzati választási győzelme után most 2024-ben is nyert. Ráadásul rekordmagas, több mint 66 százalékos részvétel mellett Márki-Zay pártja nemcsak a polgármestert adja, hanem mind a tíz egyéni választókerületet is behúzta.

„Megvédtük Hódmezővásárhelyet, a szabadság városát”

– mondta Márki-Zay a Mindenki Magyarországa Néppárt eredményváróján tartott beszédében.

2019-ben még összellenzéki támogatással nyerte meg Márki-Zay a polgármesteri címet, most viszont több párt is kihátrált mögüle. Nem kétszereplős volt így a polgármesteri címért folytatott verseny, a fideszes Grezsa Istvánon kívül független, illetve mi hazánkos jelölttel is meg kellett küzdenie Márki-Zay Péternek.

Grezsa István mellett intenzíven kampányolt a Fidesz, a korábbi polgármester, Lázár János mutatta be a jelöltet, de megfordult a városban Orbán Viktor is, aki látványosan nem akart kezet fogni a jelenlegi polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel.

Tegnap éjszaka egyébként az egyik fideszes képviselőjelölt, Ozgyin Balázs megtámadta Márki-Zay pártjának képviselőjelöltjét, Turi Csabát, de azóta már bocsánatot kért tőle ezért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!