Orbán Viktor elviharzott a kezet nyújtó Márki-Zay Péter mellett Hódmezővásárhelyen

2024. május 25. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Jó napot, örülök, hogy látom” – mondta a Hódmezővásárhely kertvárosában tartandó fórumának helyszínére éppen megérkező Orbán Viktor az őt üdvözlő Márki-Zay Péternek szombat délután, kezet azonban már nem akart vele fogni a város polgármestere által közzétett videó alapján. Így azt a fekete mappát sem tudta átvenni, amit Márki-Zay az elviharzó Orbán helyett végül a vele kezet rázó Lázár Jánosnak adott át.

A Márki-Zay által közzétett videóban a lényegi rész a hódmezővásárhelyi polgármester köszönésével és az őt előre meredve kikerülő miniszterelnökkel 4:15 körül kezdődik, és szűk tíz másodperccel később fut be a megmentő Lázár, aki a kormány nevében hajlandó átvenni a dossziét Márki-Zaytól.

Lázár kérdésére Márki-Zay azt is készségesen elmondja, hogy a mappában a vásárhelyiek háborúellenes, békepárti közgyűlési határozata van, egészen konkrétan úgy fogalmaz, hogy „a békepárti (Hódmező)vásárhely üzenete a háborúpárti Fidesznek”.

Lázár köszönetet mond, és megígéri, hogy átadja a határozatot a miniszterelnöknek, majd arra kéri Márki-Zayt, segítsen abban, hogy normálisan tudják megtartani a gyűlést, amit a hódmezővásárhelyi politikus meg is ígér. A videó végén az is látszik, ahogy Orbán, Lázár és Márki-Zay fideszes kihívója, a korábban Lázár János által bemutatott Grezsa István leülnek a Fórum Söröző sörpadjaira.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!