Lázár János mutatta be Márki-Zay Péter fideszes kihívóját Hódmezővásárhelyen

2024. április 11. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Grezsa Istvánt jelöli polgármesternek a Fidesz–KDNP Hódmezővásárhelyen, akit Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter mutatott be. A polgármester- és képviselőjelölteket bemutató csütörtöki rendezvényen Lázár egy „Jobbra át” feliratú pulóverben azt mondta, hogy a Fidesz–KDNP június 9-én is nyerni fog Hódmezővásárhelyen. „Nekünk, vásárhelyieknek 2024-ben az lesz a dolgunk, hogy Magyarország szemétdombja után Hódmezővásárhely szemétdombjára űzzük Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi városházáról” – mondta a miniszter. „Az idei választások tétje a háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás” – fogalmazott Lázár, aki szerint ha a Fidesz nyer, béke lesz a városban és az országban, pénz lesz a városban és az országban.

Grezsa István polgármesterjelölt azt mondta, a képviselőjelöltekkel az a célja, hogy véget vessenek „a városban zajló őrületnek”, szerinte a választás egyetlen kérdésre kezd leszűkülni, arra, ki képes együttműködést, fejlesztési forrásokat hozni a városnak, és nyugalmat teremteni. „Voltaképpen június 9. egy népszavazás lesz, nem Lázár Jánosról és a Fideszről fogunk szavazni, Márki-Zay Péterről fogunk népszavazást tartani. A városnak el kell dönteni, hogy továbblép-e a hat éve tartó békétlenségől” – mondta Márki-Zay Péterre utalva. Később a Facebook-oldalán több fotót is megosztott az eseményről.

Grezsa István azt mondta, polgármesterként csak Vásárhellyel szeretne foglalkozni, nem akar sem miniszterelnök, sem messiás vagy pártelnök, európai parlamenti képviselő, „politikai futóbolond” lenni. Azt mondta, hogy 5-7 éven belül szeretné megduplázni az önkormányzat iparűzésiadó-bevételét, amit legalább két high-tech ipari beruházással lát megvalósíthatónak. Arról is beszélt, hogy meg akarja erősíteni a város kapcsolatait a honvédelemmel, mert szerinte Hódmezővásárhely katonai centrum, ahol katonai szakközépiskola is épül, valamint évente 20 kilométer utat és járdát újítana fel Hódmezővásárhelyen.

Grezsa István háziorvosként dolgozik Hódmezővásárhelyen dolgozik, 1988-ban részt vett az MDF alapításában, majd a párt országos és megyei vezetésében. Először 1998-ban szerzett hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselői mandátumot, előbb az MDF, majd a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület színeiben. 2010-től 2019-ig a Fidesz–KDNP-frakció képviseletében volt a város közgyűlésének tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!