Plakátháború Pécsen: százötven jogsértő hirdetést tettek ki és szedtek le szombat hajnalban

2024. június 8. – 11:08

Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább százötven plakátot helyeztek ki ismeretlenek Pécsen, de már hiába keresi a piros-fekete-fehér hirdetéseket, mert azokat mások le is szedték. A plakátokon csupán annyi szerepelt, hogy Péterffy=Gyurcsány. Illetve a két politikus vagyis a város újrázni szándékozó ellenzéki polgármestere és a DK elnöke volt látható egy fotómontázson.

Helyi fideszes politikusok, Megafon-szerűen működő oldalak pont ezt az üzenetet sulykolják hónapok óta, de mivel a plakátokon se impresszum, se pártlogó vagy egyéb, a megrendelőre vonatkozó utalás nem volt, így nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, ki lehet a felelős.

Éppen ebbe az abszurd problémába futottak bele az ellenzékiek Pécsen, ugyanis a helyi választási bizottság szerdán helyt adott a kifogásuknak és a fideszes polgármesterjelölt új plakátjairól megállapították, hogy azok jogsértők, de mivel nem volt impresszum, így büntetni és felszólítani sem lehetett senkit a jogsértés befejezésére.

Viszont az impresszum hiánya azt is jelenti, hogy ezek nem minősülnek választási plakátnak. Információnk szerint a szombat hajnalban kikerült plakátokat késő délelőttre ellenzéki aktivisták már le is szedték.

A cikk szerzője a Pécsről szóló Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője, amire itt lehet feliratkozni.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!