Vitézy: A városháza nem lesz se a DK, se a Fidesz zsákmánya

2024. június 7. – 12:14

Vitézy: A városháza nem lesz se a DK, se a Fidesz zsákmánya
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz napja még teljesen kizártnak tartotta, hogy Szentkirályi Alexandra visszalép, a helyzetet szerinte a Partizán-vita fordította meg, mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatón. Vitézy közölte:

a Partizán-vitán világos lett, hogy, Karácsony felsült, nem tudott elszámolni ígéreteivel, Szentkirályi pedig ott sem volt.

Szerinte a vita óta növekedett a népszerűsége, ezért dönthettek úgy a Fidesznél, hogy Szentkirályit visszaléptetik.

A sajtótájékoztatón összefoglalta, amiket péntek délelőtt már különböző fórumokon, többek között lapunknak is elmondott, hogy minden budapesti főpolgármestere lesz, a kormánnyal szimpatizálóké és nem szimpatizálóké, hogy nem Orbán, nem Gyurcsány, hanem a budapestiek érdeke a fontos.

Attól, hogy Gyurcsány emberei mennek, Orbáné se fognak jönni, a városháza nem lesz se a DK, se a Fidesz zsákmánya – mondta Vitézy.

Hozzátette: nem lesz se fideszes, se DK-s helyettese, ezzel a két párttal biztos nem lép koalícióra. Inkább az új pártokra, programalapú együttműködésre számít, ha nyer, saját frakciójára, a Kutyapártra és a Tisza Pártra. Közölte, hogy az összes eddig tett szakpolitikai állítása továbbra is érvényes.

A Párbeszéd képviselői, Szabó Rebeka és Barabás Richárd transzparensekkel jelentek meg a helyszínen – Fotó: Huszti István / Telex
A Párbeszéd képviselői, Szabó Rebeka és Barabás Richárd transzparensekkel jelentek meg a helyszínen – Fotó: Huszti István / Telex

Mint mondta, a visszalépéssel lényegében az történt, hogy a főpolgármester-választás kétfordulós lett, két állva maradt jelölttel. Az elsőt, a kihívók versenyét megnyerte, vasárnap jön a második forduló. Közölte: a Fidesz egyoldalúan döntött a visszaléptetésről, vele nem egyeztettek.

A sajtótájékoztatón több fővárosi párbeszédes politikus is részt vett „A szemünkbe hazudtál” feliratú táblákat tartva, majd oda is léptek Vitézyhez, hogy gratuláljanak, hogy a Fidesz jelöltje lett.

Barabás Richárd, a Párbeszéd elnöke közölte: ők előre megmondták, hogy így lesz. Vitézy azzal válaszolt, hogy ezzel az akcióval ők váltak Karácsony Gergely megafonjává.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!