Magyar Péter: Érvénytelen szavazatot fogok leadni a főpolgármester-választáson

2024. június 7. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Érvénytelenül fog szavazni a főpolgármester-választáson, mert sem Gyurcsány, sem Orbán Viktor jelöltjére nem szeretne szavazni – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Tisza Párt EP- és fővárosi listavezetője, Magyar Péter.

Szentkirályi visszalépéséről és arról, hogy már tegnap kiírta, hogy tudomása szerint vissza fog lépni azt mondta: a visszalépésről a videót már tegnap felvették, továbbá megvannak még a kapcsolatai is. Szerinte nem véletlen, hogy nem a „Békemenet light” előtt tették közzé a videót, mert így kevesebb idő marad „összerogánozni” Vitézyt. Magyar szerint felháborító, hogy a Fideszben hülyének nézik a budapestieket, miközben a nőkkel úgy bánnak, mint valamilyen eszközzel. Hozzátette: „Szandra úgy vállalta el ezt az egészet, hogy tudta, hogy ez lesz a vége”.

„VV Szandi kiesett, és ketten maradtak a villában” – mondta, megismételte, hogy sem a Fidesz, sem a DK jelöltjét nem támogatja. Az emberektől azt kéri, hogy szavazzanak a Tisza Párt fővárosi listájára. Ügyek mentén szeretne dolgozni a fővárosban, de azt kérdésnek tartja, hogy mérleg nyelve lesznek-e, vagy összeállnak majd ellenük a pártok a Fővárosi Közgyűlésben.

A Medgyessy Péterrel kapcsolatos videóra azt mondta: nem gondolja, hogy nemlétező pártok nyilatkozatára kellene reagálnia. Arról is beszélt, hogy nem az hangzik el a videóban, amit közzétettek (Medgyessy kötéllel a nyakában mutathatna bűnbánatot). „Hasonlót mondtam, de nem volt ennyire direkt, de nem gondolom, hogy az érdekli a magyar választókat, hogy mit mondott a 21 éves Magyar Péter. Hozzátette: nem kér elnézést Medgyessytől, mert ő sem kért elnézést a nagyszüleitől, akiket a kommunisták tönkretettek.

Arról, hogy Gyurcsány azt mondta, hogy a Fidesz és Magyar „tandemben hekkelik” a Városházát és az EP-választást, azt mondta, hogy a DK elnöke küzd az öt százalékáért. Magyar szerint a DK azért vezette be az aktivistáit az EP-vita előtti rendezvényükre, hogy a „Fidesz-média” azt tudja mutatni, hogy őt is „összegyurcsányozták”. Azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy menjen nyugdíjba, és foglalkozzon az unokáival.

Magyar Péter szerint a Tisza Párt nélkül a Fidesz 60 százalék fölött lenne, mert olyan állapotban volt az ellenzék.

Magyar többször szóvá tette, hogy „félszázalékos” pártok mondataival foglalkoznak, és nem azzal, hogy végigjárta az országot az elmúlt hetekben. Ezután újra lepropagandázta az ATV-t, majd arról beszélt, hogy a csatorna tulajdonosa Németh Sándor. Magyarnak azt sem tetszett, hogy „félszázalékos pártok” képviselőit hívták meg helyette, ő pedig csak hetekkel később kapott meghívást.

Karsai Dániel felhívására is reagált: Karsai azt kérdezte, hogy most kit támogat a főpolgármester-választáson. Erre Magyar azt mondta, hogy néhány hete mikor meglátogatta a jogászt még arról beszéltek, hogy a Tiszához csatlakozzna, most pedig a Momentumot támogatja. A Tisza EP-listavezetője elmondta, hogy hiába kéri Karsai, hogy ő is szavazzon Karácsony Gergelyre, akkor sem fog, mert nem szeretné Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!