Gyurcsány Ferenc: Vitézy Dávid súlyos vereséget fog szenvedni, és meg fogja érdemelni

2024. június 7. – 12:07

Gyurcsány Ferenc: Vitézy Dávid súlyos vereséget fog szenvedni, és meg fogja érdemelni
Fotó: Klág Dávid / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ma véget ért a színjáték – mondta egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció, néhány órával azután, hogy a Fidesz-KDNP hivatalos főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett, és kijelentette, hogy Vitézy Dávidot, az LMP jelöltjét támogatja.

A sajtótájékoztatón a DK elnöke párhuzamot vont Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt és Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője között. Szerinte mindketten a Fidesz szolgálatában töltötték a karrierjüket a mostani fellépésükig, és mindkettejük megjelenése az ellenzéki pozíciókat rajzolja újra.

„A Fidesz tandemben akarja meghekkelni a fővárosi- és az EP-választást egy-egy ellenzéki jelölttel”

– mondta.

Gyurcsány szerint a következő főpolgármester Karácsony Gergely lesz, Vitézy pedig „csúnya vereséget fog szenvedni, és meg fogja érdemelni”. Személy szerint azt javasolja a szavazóknak, hogy a saját szemüknek higgyenek, és ha nem akarják visszaadni a kormánypártnak Budapestet, Karácsonyra szavazzanak.

Gyurcsány szerint az EP-választáson „sokat fog veszíteni a Fidesz”, szerinte a DK lesz majd a legerősebb ellenzéki párt azon a választáson, de az önkormányzatin is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!