Becsületsértésért feljelentette Karácsony Gergelyt Zugló volt főépítésze

2024. június 5. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi ketten együtt kaptunk – már bocsánat – agyvérzést a zuglói főépítésztől, én emlékszem, aki… Ennyit szeretnék mondani, hogy a zuglói főépítész, volt főépítész egy 2018-as zuglói döntés kapcsán három dolgot állított, amikor én polgármester voltam, ezek közül egyik sem igaz. Tehát Horváth Csaba polgármester úr elkövetett egy nagy hibát. Egy futóbolond volt a főépítésze” – ezt mondta Karácsony Gergely a május 31-i, a Partizán főpolgármester-jelölti vitájában, ami miatt Dienes János volt zuglói főépítész bepereli a jelenlegi főpolgármestert. A budapesti főpolgármester-jelöltek Szentkirályi Alexandra nélkül csaptak össze a Partizán péntek esti vitaműsorában, erről szóló élő tudósításunkat itt találja.

Dienes János a Telexnek is elküldött feljelentésében azt írta, hogy Karácsony kijelentése sérti a becsületét és az emberi méltóságát, de ha a főpolgármester nyilvánosan visszavonja az állításait, akkor ő is visszavonja a feljelentést. Dienes János a Válasz Online-on megjelent véleménycikkében azt is írta, hogy Karácsony „futóbolond” jelzőjét betudja a választási kampány felfokozott hangulatának.

Dienes János ugyanakkor azt is írta, hogy fontolgatja, hogy feljelenti dr. Tiba Zsolt jegyzőt rágalmazásért, a május 30-án a bíróságon tanúként tett nyilatkozata alapján.

A volt zuglói főépítész jelenleg perben áll az MSZP-s Horváth Csaba vezette önkormányzattal, szerinte ugyanis jogellenesen szüntették meg főépítészi megbízását, ráadásul úgy gondolja, eltávolítása retorzió volt azért, mert szakmai véleményeivel folyamatosan akadályozta, hogy a polgármester szerződést kössön a Bosnyák téri kormányközeli óriásberuházás gazdájával. Részletek ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!