Több MSZP-hez köthető politikus Magyar Péter mellett kampányol Zuglóban

2024. június 4. – 18:53

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos osztotta meg a Facebookon, hogy az Összefogás Zuglóért Egyesület (ÖZE) a kampány utolsó hetében szórólapjain Magyar Péter és a Tisza Párt mellett kampányol. Erről bejegyzése szerint a Tisza Pártot is értesítette.

Az egyik ilyen Magyar mellett kampányoló szórólapon az MSZP önkormányzati képviselője, Sógor László látható, de Hadházy szerint az egyesületben több MSZP-s politikus is van. Hadházy posztjában arról ír, hogy az egyesület elnöke, Tóth Csaba egykori képviselő ügyvédje, Békefi László, de az ÖZE jelöltjei között van Hajdu Flórián, jelenlegi MSZP-s alpolgármester, Pécsi Diána és Sokacz Anikó képviselők, Kormos Kata egykori MSZP-szóvivő és Tóth Csaba korábbi asszisztense, Varga Csaba.

Az ÖZE kérdésünkre azt válaszolta, hogy az egyesület mind a 14 zuglói választókörzetben indít jelöltet, és teljes mértékben egyetértenek Magyar Péterrel.

„Hadházy és a köré tömörült ellenzékinek mondott pártok olyan gyűlöletkampányt szabadítottak Zuglóra, amelyre eddig nem volt példa. Az embereknek elegük van a hatalomért marakodó pártokból. Politikai leszámolás zajlik a kerületben” – írta az egyesület az azóta a Facebookra is kitett válaszukba.

Az MSZP sajtóosztálya pedig azt válaszolta kérdésünkre, hogy Sógor László nem az MSZP jelöltjeként indul a kerületben, és a párt Horváth Csabát támogatja Zuglóban. A Tisza Párt nem válaszolt kérdésünkre.

Frissítés: Az RTL Híradónak Magyar Péter azt mondta, sokan keresték őket és sok mindenkivel tárgyaltak is, de az a honlapjukon olvasható, hogy kivel állapodtak meg végül. Az Összefogás Zuglóért nincs köztük. Magyar azt is mondta, hogy megteszik a bejelentést a választási bizottságoknál azokkal szemben, akik visszaélnek a nevükkel.

A mostani önkormányzati választások előtt Zugló lett az egyik legkaotikusabb kerület, ahol a korábban együttműködő ellenzéki pártok egymásra indulnak. A kormánypárt zuglói polgármesterjelöltje Borbély Ádám, az összefogott ellenzéki szervezeteké Rózsa András (Momentum), őt támogatja Hadházy Ákos is. Az MSZP-s Horváth Csabához húzó képviselőjelölteket pedig az ÖZE jelöli a kerületben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!