Soproni a kerületeknek adná át a köztisztaság kezelését, Karácsony nyitott az elképzelésre

2024. június 2. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Baranyi arról beszélt, hogy a köztisztaság alapvető és jogos igénye a lakosságnak. Szerinte az életminőséget nagyban befolyásolja, hogy milyen a közbiztonság és a köztisztaság, aminek javítása leginkább pénzkérdés.

Karácsony Vitézyre reagált: szerinte az „általa képviselt kormány”, annyit vett el a várostól, hogy nem volt könnyű fenntartani a közszolgáltatásokat. Hozzátette: a Vitézy által emlegetett leszerelt kukákat javarészt már visszaszerelték. Karácsony szerint a budapestiek elégedettebbek ma a köztisztasággal, mint öt évvel ezelőtt. Soproni Tamás arról beszélt, hogy a köztisztaságot egy központi cég nem tudja hatékonyan ellátni, ezért ezt a feladatot a kerületeknek adná át. Karácsony erre azt mondta, hogy csináljanak egy pilot-projektet Terézvárosban, utána meglátják majd hogyan működik.

Grundtner András a közvécék miatt vette elő Karácsonyt, aki azt mondta: 20 új közvécét nyitottak az elmúlt években, szerint ebben is jobb a helyzet, mint öt éve. Vitézy ezután rátért a BKK-rendészet kérdésére, szerinte az utazási szabályok betartása nem rendőrségi hatáskör, ennek ellenére a BKK a hajléktalanokra szinte mindig rendőrt hív. Hozzátette: a hajléktalan elnevezést nem ő találta ki, hanem a BKK-jelentéseiben szerepel, amiből hajléktalanokra vonatkozóan több mint 700 született az utóbbi időben. Karácsony szerint nem a hajléktalan emberek ellen, hanem a hajléktalanság ellen kell tenni, ők mindent meg is tesznek helyzetük javításáért.

Grundtner András a vitára maradt idejében arról kérdezte a listavezetőket, hogy mi értelmét látják a Deák tér és a Lehet tér villamossal való összekötésének, miközben a szakaszon közlekedik metró.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!