Karácsony Vitézynek: Örülök, hogy kiszabadultál a NER-ből, de most tisztázd a viszonyod

2024. június 2. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánnyal való kapcsolat témakörben a vitát Grundtner kezdte, aki szerint a déli körvasút ügyben koalíciót alakított Vitézy és Karácsony, illetve a kormány. A Mi Hazánk listavezetője a projektet környezetellenesnek és túlárazottnak tartja. Arról kérdezte Vitézyt, hogy miért támogatja azt. Vitézy szerint a déli körvasút kell, ha 15 perces követési időt akarnak biztosítani a vonatoknak azon a szakaszon. „Értem, hogy mindenki azzal próbál népszerűséget szerezni, hogy vasútellenes, de én továbbra is kiállok mellette” – mondta.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a főváros elvi támogatását nem erre a projektre adta. Szerinte a kormány leépítette a jogállamot, aminek része, hogy a déli körvasutat „katonai projektnek” minősítették. „Ennek a kormánynak végig a munkatársa voltál, örülök, hogy vannak emberek, akik kiszabadulnak a NER-ből, mint Magyar Péter, de ő legalább tisztázta a viszonyát” – vágta Vitézy Dávid fejéhez. Hozzátette: szerinte Vitézy egy jogállam-ellenes projektet támogat.

Karácsony és Vitézy ezután az LMP-ről vitázott. A főpolgármester szerint Vitézyt Ungár Péter beszélte rá, hogy induljon a választáson. Elmondta, hogy mikor ő Ungárral tárgyalt egyszer megjelent Orbán Viktor, itt döntötte el, hogy nincs miről tárgyalniuk. Arra kérte Vitézyt, hogy tisztázza a kormánnyal való viszonyát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!