Feljelenti Orbán Viktort hétfőn Magyar Péter

2024. június 1. – 19:29

Feljelenti Orbán Viktort hétfőn Magyar Péter
Fotó: Bánáti Anna / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A közegészségügyről, a munkahelyteremtésről, Európa jövőjéről és a társadalmi kirekesztettségről tartott szombat délután sajtótájékoztatót Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, ahol bejelentette, hogy petíciót indít a kormány háborús tematikájú plakátjai és hirdetései ellen. Magyar szerint erős jelzést kell küldeni Orbán Viktornak és Deutsch Tamásnak arról, hogy „a háború nem játék”, mert a kormány kampánya ártalmas a gyerekek lelki fejlődésére. A petíció célja, hogy leállítsák „az adófizetői pénzből folytatott félelemkeltő kampányt”. Magyar emellett a Médiahatósághoz is fordul, hogy kivizsgálják az ügyet, illetve megkeresnék az összes online platformot, hogy vegyék le a háborús tartalmakat.

Magyar május közepén beszélt arról, hogy rágalmazás miatt feljelenti Orbán Viktort – a szombati sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a feljelentés szövege elkészült, ezt hétfőn fogja beadni a miniszterelnök ellen.

A Telex.hu-nak arra a kérdésére, hogy hogyan értékeli a köztévé vitáján mutatott teljesítményét, azt válaszolta, elkerülné, hogy elemzőt játsszon, de örül annak, hogy a Tisza Párt elérte, hogy legalább egy „Tónika-show”-szerű műsor legyen a magyar köztévében, ezt egy sikernek tartja, de valódi vitáról nem beszélhetünk. Volt, aki kifogásolta, hogy nem volt elég rámenős, de úgy érzi, mivel a közmédia felépített róla egy hazug képet, ez nem lett volna kifizetődő, ezért nem reagált Deutsch Tamás „aljas és gusztustalan állításaira”.

A DK másfél hete mutatott be dokumentumokat, melyek a párt szerint arra utalnak, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök a kétezres évek elején közrejátszott abban, hogy magyar termőföldek külföldi kézbe kerüljenek. Magyar a sajtótájékoztatón azt mondta, nem ismeri az iratokat, de mivel elévült az ügy, nehéz lesz megállapítani, hogy bűncselekményről van-e szó. Szerinte az ügy „róka fogta csuka” helyzet, meg kell várni, amíg az ügyészség kivizsgálja.

Amiről még szó esett a sajtótájékoztatón:

  • Magyar azt ígéri, vagyonosodási vizsgálatot vezetnek be olyan politikusokkal és családtagjaikkal szemben, akiknek megszűnik a megbízatása.
  • Felsorolt néhány adatot a hazai egészségügy kapcsán: itt az egyik legalacsonyabb a várható élettartam (76 év), az elkerülhető halálozás aránya közel kétszerese a átlagnak, mi költjük az egyik legkevesebbet egy főre (1800 euró), és a lakosság a tb-n túl kétszer annyit fizet az egészségügyre, mint egy átlagos EU-s állampolgár. Magyar szerint erre az a megoldás, hogy ha elzárják a közpénzcsapokat, akkor „bizonyosan lehetne” több forrást fordítani az egészségügyre, illetve az uniós ezermilliárdok felszabadítása is segíthetne a magyarok egészségügyi állapotokon.
  • Azt ígérte, hogy az egészségügy és az oktatás a Tisza Párt prioritása lesz, minden rendelkezésre álló forrást át fognak csoportosítani erre a két területre.
  • A tao szerinte ebben a formában fenntarthatatlan, a rendszer átalakítását ígéri.
  • A felsőoktatásban megszüntetnék az alapítványi struktúrát, visszaadnák az egyetemeket a polgároknak és a szenátusnak. Szerinte a kormány részéről az egyetemek alapítványokba való kiszervezése felesleges lépés volt, amit az indokolt, hogy 2021 őszén a Fidesz elkezdett félni attól, hogy elveszíti a választásokat.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!