Még ki sem esett az EP-ből, máris új pozíciója van Ujhelyi Istvánnak

2024. június 1. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Június elsejével az ENSZ turisztikai világszervezete nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt – jelentette be egy sajtóközleményben. Feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás és a szervezet brüsszeli állandó képviseletének működtetése lesz.

Ujhelyi 2002 és 2014 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, majd 2014 és 2022 között az Európai Parlamentben képviselte a pártot. Második ciklusában fokozatosan elkezdett eltávolodni pártjától, majd tavaly bejelentette, hogy nem indul új európai parlamenti mandátumért. Pártja, az MSZP végül a DK-val és a Párbeszéddel állított közös EP-s listát, amelynek az 5. helyén van MSZP-s jelölt, Tüttő Kata személyében.

Ujhelyi mostani bejelentése szerint még a választásokat sem várta meg, hogy új pozícióban álljon munkába.

Közleménye szerint már a 2000-es években, az MSZP és az SZDSZ kormányzásai idején is a turizmussal foglalkozott, majd az Európai Parlamentben tíz éven keresztül volt a közlekedési és turisztikai szakbizottság alelnöke. Ujhelyi azt mondja: az Európai Parlamentből való távozása miatt több nemzetközi cég is megkereste, de csak azok ajánlatát fogadja el, amelyek semmilyen módon nem ütköznek az ENSZ nagyköveti státuszával.

Ujhelyi néhány napja egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte Magyar Péter rövid távon az ellenzékre, középtávon viszont az egész magyar politikai rendszerre veszélyes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!