Mégis visszamegy korábbi iskolájába a megkéselt bőnyi lány

2024. május 31. – 06:18

Másolás

Vágólapra másolva

Bár korábban egyértelműen kijelentette Mirella, hogy nem szeretne visszamenni az iskolájába, ahol egyik osztálytársa megkéselte őt, mostanra meggondolta magát – írja a Blikk. A hatodikos bőnyi lányt április végén szívtájékon szúrta meg egyik osztálytársa, az első órai kicsengetés után. A támadó egy otthonról hozott, elrejtett, 20 centiméter pengehosszúságú késsel támadta meg Mirellát. Miután megszúrta, kihúzta a kést a hátából, és a padlóra dobta. Mirellát életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter vitte a győri kórházba.

A hírek szerint az elkövető listát készített, melyen az osztálytársai neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A kést és a listát a rendőrség lefoglalta.

Mirella édesapja a Blikknek azt mondta, hogy lányát már meghallgatta a rendőrség az egy hónapja történt támadás ügyében. „El tudott mondani mindent, ami persze megviselte, de majd valahogy túllépünk rajta. Készültünk rá lelkileg, de azért így is elsírta magát, hiába erős, egy ilyen traumát nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni. Fizikálisan szerencsére már jól van, mentálisan viszont még érződik rajta a megrázkódtatás. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz, aki segít neki a feldolgozásban” – nyilatkozta a lapnak Horváth József.

Mirella a történtek óta már járt az iskolájában, ahol ahol beszélt a tanárnőjével és az igazgatóval is. „Nagyon támogatóak a gyerekek is, mindenki várja vissza, ezért mégis úgy döntött, hogy visszamenne közéjük. Persze már néztem neki más intézményeket is, de így nem lesz rá szükség. Legkésőbb szeptembertől biztosan, de még az is lehet, hogy már jövő héten visszatér. Szerencsére szépen tud mozogni, a varratokat kiszedték, és a röntgenfelvétel is jó lett” – mondta a lapnak Mirella édesapja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!