Gulyás: Sulyok Tamásnak semmi köze nem volt a zsebszerződésekhez, nem követett el jogsértést

2024. május 23. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Sándor-palota nem azt mondta, hogy Sulyok Tamás nem vett részt az úgynevezett zsebszerződések ellenjegyzésében, hanem azt, hogy nem követett el jogsértést. Gulyás szerint viszont nem igaz az az állítás, hogy Sulyok segített volna megkerülni a törvényt, ezért minden ebből levezetett következtetés hibás. Gulyás szerint Dobrev egy adásvételi szerződésről beszél, illetve, hogy az abban szereplő személy jogokat kapott, ez nem jogtalan. Gulyás Gergely szerint

az ügyészségnek nincs mit megállapítania, szerinte ez olyan, mintha csúnya dolgokat írna le egy papírra a Hvg.hu újságírójáról, amiket ő cáfolna, mire ő azt mondaná, hogy majd az ügyészség megállapítja, hogy igaz-e.

Szerinte ez nem kocsmapolitika, hanem még attól is lejjebb van. Gulyás ezután tartott egy rövid történelemleckét a magyar földekről szóló törvényekről, 1994 után szerinte sosem volt lehetőség arra, hogy külföldi cég vagy magánszemély tulajdont szerezzen magyar földben, de azt nem zárták ki, hogy jelzálogjogosult legyen egy külföldi cég. A miniszter szerint az sem biztos, hogy jogellenesek a szerződések, amiket Dobrev bemutatott, Sulyok Tamásnak köze sem volt az egészhez. Dobrev állításait Gulyás „színvonaltalan, koncepciós hazugságnak” nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!